Oινοποιείο Πάντου | Gewurztraminer
16476
page-template-default,page,page-id-16476,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
gewurz-2020

Gewurztraminer

  • Τύπος: Λευκός ξηρός.

    Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα.

    Αμπελουργός-Οινοποιός: Οικογένεια Πάντου.

    Οινολόγος: Τουλάκη Άρτεμις.

    Ποικιλιακή Σύνθεση: Gewurztraminer 100%

    Κλώνοι – Υποκείμενα: 47/P1103 – 47/R110

    Έτος Φύτευσης: 2015 – 2016  

    Αμπελώνας: Γραμμικά ιδιόκτητα αμπελοτόπια 10,5 στρεμμάτων.

    Περιοχή – Τοποθεσία: Υδρούσα – ¨Εκλλησία¨

    Υψόμετρο: 740 – 760 Μέτρα.

    Έδαφος: Αμμώδες αργιλώδες.

    Κλίμα: Πολλές χιονοπτώσεις, σημαντικές βροχές και ζεστό καλοκαίρι.

    Τρύγος: 8-12 Σεπτεμβρίου

    Απόδοση: 350- 450 κιλά/στρέμμα.

    Οινοποίηση:Κρύοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (15-17) βαθμούς, παραμονή του κρασιού για 4 μήνες στις οινολάσπες του.

    Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Τίτλος: 13,5 % vol. Φιάλη 0,750 ml. Φιλτράρετε πριν την εμφιάλωση.

    Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Κρυστάλλινο και λαμπερό με κιτρινοπράσινες ανταύγειες. Έντονα και πλούσια αρώματα τροπικών φρούτων, τριαντάφυλλο και λουκούμι. Αρκετά γεμάτη γεύση, δροσιά και μακρά παραμονή αρωμάτων με έντονη επίγευση.

    Γευστική αρμονία: Σε θερμοκρασία 10-12*c συνδυάζεται άριστα με πιάτα ασιατικής κουζίνας, πικάντικα τυριά με πάστα πιπεριάς και τάρτα φρούτων.