Oινοποιείο Πάντου | About The Winery
15893
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15893,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Κτήμα Πάντου βρίσκεται στην περιοχή Υδρούσα Φλώρινας, στο βόρειο άκρο της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1997 από την Οικογένεια Πάντου, που ασχολείται με την καλλιέργεια αμπέλου από το 1986.
Η παράδοση εξελίσσετε, από το 2009 έχει αναλάβει η επόμενη γενιά της οικογένειας με Αμπελουργό – Οινοποιό τον Νίκο Πάντου, πραγματοποιήθηκαν αναδιαρθώσεις του αμπελώνα, νέες φυτεύσεις με ποικιλίες να προσαρμόζονται στο κλίμα της περιοχής δίνοντας στα κρασιά ταυτότητα του τόπου παραγωγής.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του κτήματος είναι χωρισμένοι σε 6 αμπελοτόπια το κάθε ένα έχει το αντίστοιχο υποκείμενο, κλώνο και ποικιλία που του ταιριάζει. Τα εδάφη είναι με χαμηλές κλίσεις που κυμαίνονται από 5-15%, φτωχά, αργιλοπυλόδη και άλλα αμμώδη, σχετικά ουδέτερα, με πολύ καλή αποστράγγιση των υδάτων και προσφέρουν τις προϋποθέσεις για την παραγωγή κρασιών με έντονο και σύνθετο άρωμα, καλή δομή, ισορροπία και επιπλέον με πλούσιο χρώμα για τα ερυθρά.
Η πυκνότητα φύτευσης είναι 350 πρέμνα / στρέμμα και η απόδοση χαμηλή της τάξης των 300-600 κιλών/ στρέμμα. Οι αμπελώνες του κτήματος παρουσιάζουν τις παρακάτω ποικιλίες: Sauvignon Blanc, Gewurztraminer & Chardonnay για τα λευκά (σε ποσοστό 75%), Cabernet Sauvignon, Merlot & Μοσχόμαυρο για τα ερυθρά (σε ποσοστό 25%.).

EΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο ισόγειος χώρος φιλοξενεί τον εξοπλισμό του Οινοποιείου, την διαδικασία τοποθέτησης ετικετών και συσκευασίας των εμφιαλωμένων κρασιών. Στους υπόγειους χώρους, ένα ισορροπημένο περιβάλλον συντηρεί τα εμφιαλωμένα κρασιά, ξεκουράζονται σε ιδανικές συνθήκες ένα χρονικό διάστημα μέχρι να κυκλοφορήσουν στην αγορά.