Oινοποιείο Πάντου | Cabernet – Merlot
16470
page-template-default,page,page-id-16470,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
cabernet-merlot

Cabernet – Merlot

  • Τύπος: Ερυθρός ξηρός

    Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα

    Αμπελουργός-Οινοποιός: Οικογένεια Πάντου.

    Οινολόγος: Τουλάκη Άρτεμις.

    Ποικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Sauvignon 50% – Merlot 50%,

    Κλώνοι – Υποκείμενα: 169/P1103 – 181/R110

    Έτος Φύτευσης: 2013

    Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 9,5 στρεμμάτων.

    Περιοχή – Τοποθεσία: Υδρούσα – Εκκλησία”

    Υψόμετρο: 735 Μέτρα.

    Έδαφος: Αργιλοπυλώδες.

    Κλίμα: Πολλές χιονοπτώσεις, σημαντικές βροχές και ζεστό καλοκαίρι.

    Τρύγος: 22-25 Σεπτεμβρίου

    Απόδοση: 500 – 600 κιλά/στρέμμα.

    Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση, αλκοολική ζύμωση, παραμονή του κρασιού για 4 μήνες στις οινολάσπες του.

    Παλαίωση: 12 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια.

    Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Τίτλος: 13 % vol. Φιάλη 0,750 ml. Φιλτράρετε πριν την εμφιάλωση.

    Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: βαθύ κόκκινο χρώμα, σύνθετο   μπουκέτο με χαρακτηριστικά αρώματα φρούτων, βανίλιας και μπαχαρικών, μαλακές ταννίνες, πλούσια δομή με ισορροπημένη οξύτητα.

    Γευστική αρμονία: Σε θερμοκρασία 18-20 *c συνδυάζεται άριστα με κόκκινα κρέατα, κυνήγι, χοιρινό με πικάντικες σάλτσες, σαλιγκάρια σκόρδοβούτυρο και παραδοσιακά τυριά.